Anderson se odlučio na odlazak u NBA
Andersona ćemo od sljedeće sezone gledati pod NBA obručima

NCAA March Madness

Anderson se odlučio na odlazak u NBA

Prva dva kruga NCAA March Madnessa završila su s mnogo iznenađenja. Nakon ispadanja nekih favorita uslijedile su smjene trenera, ali i odluke igrača da se prijave na NBA draft.

-Najbolji igrač godine u Big 12 diviziji, bek Oklahoma Statea James Anderson odlučio je preskočiti četvrtu godinu studija i prijaviti se na NBA draft ovog ljeta, kako bi se okušao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Tokom sezone u dresu Oklahoma Statea Anderson je imao prosjek od 22,3 poena po utakmici i nadao se velikom uspjehu svog univerziteta. Ali, kad je Oklahoma iznenadno ispala u prvom krugu od Gerorgia Techa (59:64), Anderson je odlučio preskočiti seniorsku godinu i prijaviti se na draft, gdje mu mnogi predviđaju da će biti izabran među prvih deset.

-Michigan State će u Sweet 16 utakmici u petak protiv Northern Iowe igrati bez najboljeg igrača, Kalina Lucasa. Lucas je u utakmici drugog kruga protiv Marylanda povrijedio Ahilovu tetivu i provest će 4 do 6 mjeseci na oporavku.

-Univerzitet East Carolina imenovao je za glavnog trenera košarkaškog programa ovog Univerziteta dosadašnjeg trenera Auburn Tigersa, Jeffa Leba.

Lebo je posljednjih šest sezona proveo u Auburnu gdje je ostvario skor 96-93, a početkom ovog mjeseca odstupio je s klupe. U East Carolini ga očekuje težak zadatak da uđe u doigravanje u jednoj od najtežih divizija u NCAA, jer su s njima u diviziji, North Carolina, North Carolina State i Duke.

-Bez trenera je ostao i Houston Cougars, čiji je trener Tom Penders nakon šest godina provedenih na klupi odstupio. Penders je ove sezone prvi put nakon 1992. godine odveo Houston u doigravanje, ali su u prvom kolu ispali od Marylanda (77:89).

64-godišnji Ponders je tek osmi trener u historiji NCAA košarke, koji je uspio odvesti u doigravanje četiri različita univerziteta. Prije Houstona to je učinio sa George Washingtonom, Rhode Islandom i Texasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.