Armani nadoknadio -25 protiv Darussafake!

Ludi preokret u Milanu

Armani nadoknadio -25 protiv Darussafake!

Jedan od najvećih preokreta u istoriji Eurolige viđen je večeras u Milanu.

Košarkaši Emporio Armanija uspjeli su da nadoknade 25 poena zaostatka protiv Darussafake (68:43) i na kraju dođu do veličanstvene pobjede (89:87) u susretu 21. kola Eurolige.

Domaćin je u prvom poluvremenu bio u potpunosti nadigran, ali je fenomenalnom igrom u posljednjoj četvrtini došao do velikog rezultatskog preokreta i sedmog trijumfa u elitnom takmičenju.

Najzaslužniji za trijumf domaćina bili su Kruno Simon i Davide Pascolo, koji su postigli po 15 poena. Rakim Sanders i Milan Mačvan dodali su po 10 koševa.

Na drugoj strani izdvojio se Brad Wanamaker sa 20 pogodaka. 

Armani je i pored večerašnje pobjede ostao na pretposljednjoj 15. poziciji (7-14), dok je Darussafaka zadržala osmo mjesto sa omjerom od 10 pobjeda i 11 poraza.

Pobjedu je večeras upisao i Bamberg, savladavši na svom terenu ekipu Maccabija sa 90:75.

Janis Strelnieks ubacio je 25 koševa za domaćina, dok je kod gostiju najbolji bio Andrew Goudelock sa 22 postignuta poena.

Bamberg je trenutno 11. na tabeli Eurolige (8-13), a Maccabi 14. sa pobjedom manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi