Ašik pobijedio tešku bolest i vraća se na parket
Foto: EPA

Turski košarkaš uskoro na terenu

Ašik pobijedio tešku bolest i vraća se na parket

M. Šljivak

Turski košarkaš Omer Ašik (31) proteklih nekoliko mjeseci borio se sa teškom bolešću.

Centru New Orleans Pelicansa dijagnostifikovana je Kronova bolest, odnosno hronična upala crijeva, koja je onemogućila 31-godišnjem košarkašu da se aktivno bavi sportom i potpuno je uništavala njegovo tijelo.

Ašik je izgubio dosta na kilaži, karijera ovog sjajnog košarkaša se našla pod upitnikom, ali nakon višemjesečne borbe turski centar se osjeća mnogo bolje.

Počeo je trenirati, ali još uvijek nije poznato kada ćemo ga ponovo gledati pod obručima.

"Veoma je blizu povratka na parket. Moguće je da će odigrati nekoliko minuta u narednim utakmicama. Ipak, daleko je još od prave kondicije, čovjek nije igrao od februara, nije mogao da trči, niti da trenira. Treba mu vremena da se vrati", rekao je trener New Orleans Pelicansa Alvin Gentry.

Ašik je do otkrivanja bolesti odigrao 31 meč za Pelicanse i prosječno je ubacivao 2.7 poena uz 5.3 skoka po meču.

Ovako je Ašik izgledao u martu ove godine:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti