Barca nanijela prvi poraz Feneru, Laboral bolji od Panate

Euroliga, 7. kolo

Barca nanijela prvi poraz Feneru, Laboral bolji od Panate

Košarkaši Barcelone u posljednjoj su utakmici 7. kola Eurolige nanijeli prvi poraz Fenerbahceu, a katalonski tim slavio je rezultatom 94:81.

Susret su bolje otvorili domaći košarkaši i sa 35:15 riješili prvu četvrtinu, što je u šoku ostavilo izabranike Željka Obradovića. Ipak gosti su u nastavku zaigrali nešto bolje pa su u drugoj dionici uspjeli istopiti dobar dio prednosti koju je Barcelona stekla u prvih deset minuta.

Nakon poluvremena objed ekipe su ušle jako motivisano u nastavak susreta, ali gosti nikako nisu uspijevali da do kraja istope prednost Katalonaca, kako bi susret u posljednjoj četvrtini bio povoljniji po njih.

U finalnih deset minuta ušlo se sa vodstvo Barcelone od 12 poena razlike (74:62), a iskusni katalonski sastav znao je ovu prednost održati do samog finiša za konačnih i zasluženih 94:81.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u pobjedničkom timu je bio Nachbar sa 23 poena, dok je Papanikolaou ubacio 18. U sastavu iz Istanbula najraspoloženiji je bio Bo McCalebb sa 22 poena, dok su Preldžić i Bjelica ubacili po 20, dok je kompletan ostatak tima ubacio 19 poena.

U drugom susretu koji se igrao nešto ranije Laboral je savladao Panathinaikos rezultatom 73:71 i time situaciju u grupi D dodatno učinio zanimljivijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.