Bayern prvenstvo otvorio pobjedom, Renfroe odličan

Sigurna pobjeda Bavaraca

Bayern prvenstvo otvorio pobjedom, Renfroe odličan

Košarkaši Bayerna su večeras u prvom kolu njemačke BBL lige savladali Oldenburg rezultatom 82:56 i tako na najbolji mogući način otvorili prvenstvo.

Bavarci su od starta bili bolji tim, a na poluvrijeme su otišli sa prednošću od 22 poena. u istom tempu su domaći nastavili i u nastavku, pa su na kraju slavili sa ubjedljivih 82:56.

Najefikasniji igrač utakmice bio je KC Rivers sa 19 poena. Bh. reprezentativac Alex Renfroe je pružio odličnu partiju , a meč je završio sa 15 poena, 8 asistencija, 4 skoka i jednom ukradenom loptom. Nihad Đedović je ubacio 18 poena, a tome je dodao i pet asistencija.

BBL, 1. kolo:

Bayern - Olenburg 82:56 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.