"Big Sofo" napustio pripreme
Schortsanitis protiv Chrisa Bosha u Pekingu

"Big Sofo" napustio pripreme

Za košarkašku selekciju Grčke problemi ne prestaju. Tačnije, redaju se kao na proizvodnoj traci. Naši veliki rivali iz grupe na EP-u u Litvaniji ostali su lišeni usluga još jednog bitnog igrača. Riječ je o Sofoklisu Schortsanitisu, koji je napustio pripreme ove selekcije.

Naime, njegovi zahtjevi za dopustom (kao razlog je navedena bolest djevojke) su odbijani nekoliko puta, tako da je centar grčke reprezentacije i Macabija napustio pripreme. Mnogi mediji već barataju informacijom da je i ovom igraču, baš kao i Mavrokefalidisu izvjesna suspenzija zbog odlaska sa priprema.

Podsjetimo, nakon nekoliko standardnih i veoma bitnih igrača kao što su Diamantidis i Papalauskas koji neće nastupiti, sada je pored Peperologlua i Calathesa iz Panathinaikosa, te pošto je upitan i Spanoulis koji nastupa za Olympiakos, Grčka ostala i bez Sofoklisa.

Podsjetimo, rivali iz naše grupe su prvaci EP-a iz 1987. i 2005. dok su na posljednjem takvom takmičenju uzeli bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti