Bivši centar Cavsa potvrdio dolazak u Partizan
Foto: EPA

Samuels uskoro stiže u Beograd

Bivši centar Cavsa potvrdio dolazak u Partizan

Partizan će uskoro dobiti veliko pojačanje, jer će nekadašnji centar Cleveland Cavaliersa i Barcelone Samardo Samuels ubrzo doputovati u Beograd kako bi se pridužio ekipi Miroslava Nikolića.

Jamajčanski košarkaš u Partizan stiže nakon što je raskinuo saradnju sa Real Betisom, ekipom sa kojom je ovog ljeta potpisao ugovor, ali u čijem je dresu odigrao samo jednu utakmicu.

Nakon mnogih špekulacija, Samuels je dolazak u Partizan potvrdio objavom na Instagramu u kojoj je napisao: "Čovječe, toliko mi nedostaje dom, ali jednostavno volim igrati košarku. Ovaj put idem u Srbiju."

Ovaj 28-godišnji košarkaš je bio član Cleveland Cavaliersa od 2010. do 2013. godine, a za to vrijeme je odigrao 109 utakmica za Cavse, te u prosjeku bilježio 5.9 poena i 3.4 skoka po utakmici.

U ovom periodu su ga Cavsi slali i u NBA razvojnu ligu, gdje je nastupao za Erie Bayhawkse i Canton Charge. Nakon napuštanja Clevelanda nastupao je za Reno Bighornse, Hapoel Jerusalem, Emporio Armani Milano, Barcelonu, kineski Jiangsu Dragons, te Brindisi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti