Boston savladao Chicago za poravnanje serije
Foto: EPA

Odlična partija Isaiaha Thomasa

Boston savladao Chicago za poravnanje serije

Boston Celticsi su na gostujućem parketu slavili protiv Chicago Bullsa rezultatom 104:95, te na taj način došli do poravnanja u play-off seriji.

Obje ekipe su zabilježile po dvije pobjede na gostujućim terenima pa je nakon ove utakmice rezultat u seriji 2:2.

Boston je odlično otvorio utakmicu, te je već u drugoj četvrtini imao ubjedljivo vodstvo od 20 poena razlike. Ipak, Bullsi polako, ali sigurno uspjevaju smanjiti prednost gostiju, da bi polovinom treće četvrtine stigli do poravnanja, a nakon toga i nakratko preuzeli vodstvo.

Celticsi su, međutim, vrlo brzo uzvratili pa je i treća četvrtina okončana prednošću ekipe iz Bostona, 79:70.

Gosti ni u zadnjem periodu nisu dozvolili povratak Bullsa pa su lagano priveli utakmicu kraju.

Najbolji pojedinac u ekipi Bostona je bio Isaiah Thomas sa 33 poena, četiri skoka i sedam asistencija uz fantastičan procenat šuta iz igre od 92.3% uspješnosti.

Odličnu partiju pružio je i iskusni Gerald Green koji je upisao 18 poena i sedam skokova, dok je Al Horford dodao 15 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Kod Chicaga odličan je bio Jimmy Butler postigavši 33 poena kojima je dodao i pet skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi