Bryant pod pritiskom: Nemoj zaj****i i ubiti trenutak

Slobodna bacanja kojima je prestigao velikog Jordana

Bryant pod pritiskom: Nemoj zaj****i i ubiti trenutak

Kobe Bryant je u noći sa nedjelje na ponedjeljak na vječnoj listi strijelaca NBA lige došao do trećeg mjesta čime je prestigao po mnogima najboljeg svih vremena, Michaela Jordana. 

Za taj podvig su mu trebale četiri sezone više i oko 230 utakmica više u odnosu na Letećeg Mikea. Postigao je 26 poena ove sezone katastrofalnim Minnesota Timberwolvesima i tako došao do brojke od 32.310 poena, čime je za 18 poena iza sebe ostavio velikog Jordana. 

Jordan je u svojoj karijeri postigao 32.292 poena, a Bryant je rekord srušio u 19. minuti utakmice poenima sa slobodnih bacanja. Priznao je da mu nije bilo jednostavno dok je izvodio "penale" za historiju. 

"Stao sam na liniju i osjetio iščekivanje u dvorani. Pomislio sam 'nemoj zaj****i i ubiti ovaj trenutak," rekao je Bryant. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.