Bryant: Učio sam od svih, a najviše od Jordana

Nakon što je prestigao Jordana na vječnoj listi

Bryant: Učio sam od svih, a najviše od Jordana

Kobe Bryant sinoć je ispisao historiju, legenda Los Angeles Lakersa u trijumfu Jezeraša protiv Minnesote stigla je do treće pozicije na vječnoj listi strijelaca NBA lige. 

Bryant je postigao 26 poena i tako došao do brojke od 32.310 poena čime je na vječnoj listi prestigao, po mnogima najvećeg svih vremena, Michaela Jordana. 

"Sretan sam što sam ovdje i što još uvijek igram. Karijere obično ne traju tako dugo. Cijenim što imam priliku da i dalje izlazim na parket i igram na ovom nivou. Jordan zna da sam mnogo naučio od njega, kao i od drugih NBA legendi, ali od njega posebno," rekao je Bryant. 

Košarkašu Lakersa putem društvenih mreža čestitali su Magic Johnson, LeBron James, a oglasio se i Michael Jordan. 

"Čestitam Kobeju što je došao do ove brojke. On je očigledno veliki igrač, sa jakim radnim navikama i velikom strašću prema košarci. Uživao sam dok sam ga gledao kako napreduje tokom svih ovih godina i radujem se njegovom sljedećem dostignuću," rekao je Jordan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti