Chris Paul seli u Los Angeles

Chris Paul seli u Los Angeles

M. Šljivak

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Chris Paul novi je član Los Angeles Clippersa.

Prema izvorima ESPN-a Paul je trejdovan je iz New Orleans Hornetsa u Clipperse za Erica Gordona, Chrisa Kamana, Al-Farouq Aminua, te izbor prve runde narednog drafta. Konačna potvrda trejda trebala bi se desiti tokom narednih nekoliko sati.

Paul je u NBA ligu stigao 2005. godine kada su ga kao 4. pik na draftu izabrali Hornetsi. Za "Stršljenove" je odigrao preko 400 utakmica sa prosjecima od preko 19 poena i deset asistencija po susretu.

Četiri puta je bio izabran na All-Star utakmice, a tri puta je biran u idealnu petorku NBA lige. Paul bi sa Blakeom Griffinom trebao činiti tandem koji bi pretendirao za visok plasman u zapadnoj konferenciji u sezoni koja je pred nama.rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.