Collet saopštio spisak, Parker i De Colo predvode Francuze

Francuzi u Riju

Collet saopštio spisak, Parker i De Colo predvode Francuze

E. Škorić

Francuski selektor Vincent Collet objavio je zvanični spisak igrača za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Collet je danas saopštio imena 12 igrača koji će braniti boje Francuske.

Jasno, glavna zvijezda je Tony Parker iz San Antonio Spursa, a tu su i Nando De Colo iz CSKA, Nicolas Batum iz Charlotte, Utahov Rudy Gobert itd...

Spisak Francuske: Nicolas Batum (Charlotte Hornets), Nando De Colo (CSKA), Boris Diaw (San Antonio Spurs), Antoine Diot (Valencia), Mickael Gelabale (Le Mans), Ruy Gober (Utah), Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Charles Kahudi (ASVEL), Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), Tony Parker (SA Spurs), Florent Pietrus (Nancy), Kim Tillie (Baslonia).

Podsjećamo, Francuska je Olimpijske igre izborila nakon što je u finalu kvalifikacijskog turnira u Manili savladala Kanadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi