Crvena zvezda i Partizan za finale

Kup Radivoja Koraća

Crvena zvezda i Partizan za finale

D. Vejo

Košarkaški spektakl u pomolu. Nakon pobjede nad ekipom Smedereva, košarkaši Crvene zvezde ponovo su pokazali kvalitet i tako se uputili ka još jednom polufinalu u Kupu Radivoja Koraća.

U borbi za finale čeka ih najteži mogući protivnik, ljuti komšija Partizan, koji pun samopouzdanja nakon pobjede nad FMP-om ulazi u meč.

Težine koju ova utakmica nosi, svjesni su i jedni i drugi, te upravo zbog toga smatraju da neće biti nimalo lako.

"Jedna veoma teška utakmica. Nikad nije lako, pogotovo sada kada znamo da moramo braniti trofej, što stvara puno veći pritisak, nego onda kada ga napadate“, rekao je za srpske medije košarkaš Zvezde, Marko Simonović.

Povrede su nešto što muči oba tima. Veliki hendikep, kako kažu, u timu crveno-bijelih biće izostanak playmakera Stefana Jovića, koji bi dosta doprininio timu.

"Jako nezgodna situacija, pola ekipe ima problem sa povredama, što je veliki nedostatak. Prvo Stefan Jović. Njegovu poziciju do sada uspješno su pokrivali Vasilije Micić i Nikola Rebić, ali opet, povrh svega osjeti se izostanak“, dodaje Simonović.

Svjesni loših poteza iz prošle utakmice, crno-bijeli ulaze u derbi s velikom dozom opreza. 

„Napravili smo u prošloj utakmici velike greške. Popustila je koncentracija, a to zbog toga je uslijedio i pad u igri, čime smo ispustili prednost, te nas je to moglo koštati“, kazao je za tamošnje medije kapiten Partizana, Vanja Marinković.

Derbi spektakl igra se večeras od 21. sat u niškoj hali Čair.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi