Crvena zvezda pobjedom otvorila drugi krug Eurocupa

Crvena zvezda pobjedom otvorila drugi krug Eurocupa

U prvom kolu druge faze košarkaškog Eurocupa Crvena zvezda je je vjerovatno najboljom utakmicom ove sezone pregazila ekipu Bilbaoa sa 105:87. 

Charles Jenkins je sa 16 poena predvodio ekipu Dejana Radonjića do pobjede, a odličnu partiju je pružio i Boban Marjanović sa 14 poena i 12 skokova. Davis Bertans je sa 14 poena bio jedina svijetla tačka kod gostiju. 

Drugi predstavnik Jadranske lige Radnički iz Kragujevca nije dobro počeo. Košarkaši Radničkog poraženi su na gostovanju kod Khimika sa 73:68. Delaney, Shuler i Freimanis su kod Khimika postigli po 14 poena, a Dušan Mladan je sa 14 poena bio prvo ime kod Kragujevčana. 

U ostalim utakmicama postignuti su manje-više očekivani rezultati. Bešiktaš je u odličnoj utakmici slavio u gostima kod Lietuvosa, Nizhny kod Panioniosa, Unisc Kazan kod Zielene Gore, dok je Maccabi u Haifi bio bolji od Nymburka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.