CSKA bez milosti prema Galatasarayu

Euroliga, prvo kolo

CSKA bez milosti prema Galatasarayu

CSKA je pobjedom započeo odbranu titule.

Moskovljani su večeras kao gosti savladali Galatasaray rezultatom 109:84 u prvom kolu Eurolige.

U prvom poluvremenu obje ekipe zakazale su u defanzivnim zadacima, tako da su u 20 minuta postignuta čak 102 poena. U takvoj igri bolje su se snašli aktuelni prvaci, koji su na odmor otišli sa 12 poena prednosti (57:45).

Srbijanski plejmejker Miloš Teodisić bio je na visini zadatka i u prve dvije četvrtine upisao je 15 poena i četiri asistencije. 

Brza i efikasna košarka viđena je i u nastavku susreta. U trećoj dionici domaćin je u nekoliko navrata uspijevao da se približi na samo pet poena zaostatka, ali su gosti u finišu pojačali ritam i sa plus 10 ušli u posljednju četvrtinu (81:71).

Posljednja dionica protekla je u znaku Moskovljana, koji su ovaj period igre dobili sa 28:13, te su na taj način došli do više nego ubjedljive pobjede.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Nando de Colo sa 22 poena, pet skokova i četiri asistencije. Odličnu partiju pružio je i Miloš Teodosić koji je meč okončao sa 20 koševa i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaćina izdvojio se Sinan Guler sa 16 poena, pet uspješnih dodavanja i četiri uhvaćene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi