Curry neće u Bijelu kuću, ljutiti Trump mu odgovorio
Foto: EPA

Oglasio se na Twitteru

Curry neće u Bijelu kuću, ljutiti Trump mu odgovorio

Nakon što je košarkaš Golden State Warriorsa Stephen Curry izjavio da ne želi doći na tradiconalni prijem u Bijelu kuću, oglasio se i američki predsjednik Donald Trump. 

Komentari i i kontroverzne politike koja zagovara Trump su uznemirile mnoge američke sportiste, među kojima je i Stephen Curry (29), koji je ostao pri svom stavu da neće doći u Bijelu kuću na prijem šampionu NBA ligu. 

Curry je uspio naljutiti Trampa toliko da se ovaj putem društvene mreže Twitter odlučio obračunati s njim. Poručio mu je da više nije dobrodošao čak i slučaju da promijeni svoje mišljenje. 

"Dolazak u Bijelu kuću se smatra velikom čašću za šampionski tim. Curry oklijeva, stoga je pozivnica povučena", napisao je Trump. 

Pozivnica nije povučena samo za Curryja, već i za cijeli tim. 

'Prihvaćamo činjenicu da nismo dobrodošli u Bijelu kuću. Umjesto posjete predsjedniku, naš put u Washington iskoristit ćemo konstruktivno sa ciljem da promičemo jednakost, raznolikost i uključenost u društvo', stoji u saopštenju Warriorsa.

Protiv Trumpa je također i LeBron James. On je stao u odbranu Curryja i nazvao američkog predsjednika propalicom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi