Durant i Westbrook "zapalili" Floridu
Foto: epa.eu

Oklahoma savladala Heat

Durant i Westbrook "zapalili" Floridu

Noć sa utorka na srijedu u najjačoj košarkaškoj ligi nije imala bogat program kao obično.

Pored susreta u kojem su aktuelni šampioni sa 109:99 savladali Denver Nuggetse, u akciji su još bili Miami Heat i Oklahoma City Thunder, a njihov međusobni duel na Floridi okončan je pobjedom gostujućeg sastava rezultatom 94:86.

Goste je do pozitivnog skora (21-20) predvodio njihov udarni dvojac Durant - Westbrook, a obojica su postigla po 19 poena, uz to je Westbrook ostvari i "double-double" pridodavši svom poenterskom učinku i deset skokova (po pet u odbrani i napadu).

Na drugoj strani najraspoloženiji za igru si bili Bosh i Wade, ali su ostali bez prave podrške ostatka tima. Wade je ubacio 18 poena, dok je Bosh postigao dva manje.

Thunder svoju narednu utakmicu igra na gostovanju kod Wizardsa, dok će Heat na noge Hornetsima.

Rezultat:
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 86:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.