Džikić: Zaslužena pobjeda Cedevite

Trener KK Partizan nakon poraza u Zagrebu

Džikić: Zaslužena pobjeda Cedevite

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana nisu mogli da pariraju večeras raspoloženoj Cedeviti u Zagrebu koja je pobjedila rezultatom 87:78 i tako slavila sa 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Iskusni stručnjak na klupi crno-bijelih nakon meča je kazao da je zadovoljan svim postignutim u ovoj sezoni, uprkos večerašnjem porazu od jednog kako kaže, izuzetno kvalitetnog rivala.

"Uradili smo ono što smo obećali, došli smo do polufinala ali tu smo zaustavljeni od Cedevite. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri. Pobjedili su nas. Kako je moglo biti dobro je. Trebamo biti zadovoljni i ovim što smo do sada postigli i ostvarili", kazao je nakom meča u Zagrebu trener KK Partizan, Aleksandar Džikić.

Zagrepčane je na ovom susretu pratio peh s povredama. Prvo su ostali bez Boutrajta, a meč nije dočekao ni Marko Arapović koji je također zbog povrede morao van parketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi