Đedović s Bayernom srušio Panathinaikos

Bayern slavio

Đedović s Bayernom srušio Panathinaikos

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna ostvarili su večeras prvi trijumf u novoj sezoni Eurolige. Bavarci su savladali Panathinaikos u Audi Domu rezultatom 81:75.

Panathinaikos je serijom 6:0 otvorio meč, ali je domaći tim odmah uzvratio sa 9:0. Vodio je Bayern većim dijelom prve dionice nakon koje su imali poen prednosti, 17:16.

Dosta izjednačena košarka se igrala u drugoj četvrtini. Bayern je u nekoliko navrata imao prednost od pet razlike, ali se tim iz Atine serijom od 8:0 u finišu prvog poluvremena na odmor otišao sa tri poena prednosti, 35:32.

Panathinaikos je tijekom treće dionice bio nešto bolji rival. Uspjeli su u jednom trenutku da dođu do plus šest, ali se tim Svetislava Pešića bez većih problema vratio, te se u posljednju dionicu ušlo sa poenom prednosti u korist Zelenih iz Atine, 58:57.

Ipak, posljednja dionica je poptuno pripala Bayernu. Probudio se i Nihad Đedović koji je konačno počeo pogađati, te je Bayern na kraju uspio da slomi otpor grčkog velikana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nihad Đedović je na kraju ubacio 14 poena, te je imao šest skokova i četiri asistencije, dok je najefikasniji bio Duško Savanović sa 20 poena i šest skokova.

Kod gostiju Esteban Batista je ubacio 18, a Gioankovits je dodao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.