Fantastični Gordić nedovoljan za iznenađenje protiv CSKA

Postigao 21 poen

Fantastični Gordić nedovoljan za iznenađenje protiv CSKA

Fantastični Nemanja Gordić nije bio dovoljan Cedeviti da napravi veliko iznenađenje u Zagrebu protiv ekipe CSKA iz Moskve.

Domaći tim je skupo prodao kožu protiv favorizovanog CSKA, ali je na kraju ipak presudilo veće iskustvo ruskog tima koji je upisao pobjedu rezultatom 76:72.

Počelo je dobro za Cedevitu, koja je predvođena našim reprezentativcem bila u vodstvu nakon prvog poluvremena. Nakon 19:18 u prvoj četvrtini, Cedevita je u drugoj slavila sa 20:18 i tako na odmor otišla s prednošću od tri poena. Gordić je u prvom poluvremenu ubacio četrnaest poena za svoj tim.

U trećoj četvrtini došlo je do pada koncentracije u igri Cedevite koja je ispustila svoju prednost. CSKA su predvodili Teodosić, Weems i De Colo koji su do kraja utakmice donijeli svom timu još jednu pobjedu.

Nemanja Gordić bio je daleko najbolji pojedinac Cedevite na ovom susretu sa ubačenim 21 poenom. Gordić je za 26 minuta na parketu imao šut 4 od 7 za dva poena, 4 od 6 za tri poena a svemu tome dodao je i jedno pogođeno slobodno bacanje. Kod gostiju su najbolji bili De Colo i Teodosić sa po četrnaest ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga

Cedevita - CSKA 72:76 (19:18, 20:18, 10:17, 23:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.