Fener u neizvjesnoj utakmici savladao Unicaju

Peta pobjeda turskog kluba

Fener u neizvjesnoj utakmici savladao Unicaju

U prvoj utakmici 10. kola grupe E Top 16 faze košarkaške Eurolige Fenerbahče je na domaćem parketu savladao Unicaju sa 69:67.

Prvih deset minuta nije moglo zadovoljiti ljubitelje košarke. Oba tima su imala veoma mali procenat ubačaja, nije bilo mnogo koševa, pa je Fener nakon deset minuta vodio sa 14:11. Drugi period igre bio je znatno bolji, a ponovo su obje ekipe bile izjednačene. 

Druga četvrtina je završila sa 19:19, pa je Fenerbahče na veliki odmor otišao sa vodstvom od 33:30. Otvaranje drugog poluvremena proteklo je u znaku gostiju iz Malage. Unicaja je igrala znatno bolje nego u prvom dijelu meča, pa je nakon tri četvrtine utakmice imala vodstvo od 49:46. 

Zadnja četvrtina je ponudila novi preokret rezultata. Fener je na krilima navijača uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i tri minute prije kraja meča doći do vodstva 59:58. Malaga je izjednačila na 59:59, ali je završnica meča ipak pripala domaćim košarkašima. 

Izabranici Željka Obradovića su u posljednje dvije minute utakmice bili bolji i smireniji u završnici što im je donijelo pobjedu rezultatom 69:67. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvo ime Fenera bio je Nemanja Bjelica sa 13 poena i 9 skokova, Bo McCalebb je također ubacio 13, Luka Žorić 11, a Bojan Bogdanović 9 poena. Emir Preldžić je upisao 2 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

U redovima Unicaje najbolji su bili Mindaugas Kuzminskas sa 13 poena i 6 skokova i Fran Vazquez sa 10 poena. Zoran Dragić je upisao samo dva poena i tu sigurno treba tražiti razlog poraza Unicaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.