Fenerbahče slavio protiv Anadolu Efesa za oproštaj od EL

Fenerbahče slavio protiv Anadolu Efesa za oproštaj od EL

U okršaju klubova iz Turske u posljednjem kolu TOP 16 faze Eurolige Fenerbahče je na svom parketu ugostio Anadolu Efes. Domaćin je slavio rezultatom 84:65. 

Košarkaši Fenerbahčea su od samog početka utakmice krenuli mnogo bolje, pa je rezultat nakon deset minuta igre bio 21:10. U nastavku susreta nešto bolja i efikasnija košarka gostiju, ali ekipa Željka Obradovića na odmor odlazi sa 14 poena prednosti, rezultat je bio 45:31. 

Košarkaši Fenerbahčea susret su mirno priveli kraju i upisali šestu pobjedu. Treću četvrtinu Fener je riješio u svoju korist rezultatom 23:18. Domaćin je na kraju slavio 84:65. 

Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je Luka Žorić sa 20 poena, dok je 18 dodao Oguz Savaš. Kod gostiju 21 poen postigao je Duško Savanović. Obje ekipe završile su učešće u ovogodišnjem izdanju Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti