Fenomenalni Schroder srušio Knickse

Atlanta slavila u Madison Square Gardenu

Fenomenalni Schroder srušio Knickse

U terminu od 19 sati odigrana je jedna utakmica NBA lige, a sastali su se New York Knicks i Atlanta Hawks.

U vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici u Madison Square Gardenu, pobjeda je pripala Atlanti koja je slavila sa 108:107.

New York je nakon prve četvrtine vodio sa 27:26, a minimalnu prednost je uspio sačuvati i do odlaska na odmor (54:53).

U nastavku utakmice, Atlanta je uspjela preokrenuti rezultat i u posljednju dionicu je ušla s prednošću od pet poena (88:83). 

New York je u posljednjoj četvrtini uspio doći do preokrata i u jednom trenutku povesti sa 103:98, ali je Atlanta do kraja uspjela vratiti prednost i slaviti u ovom susretu. Odlučujući koš vrijedan trijumfa postigao je Dennis Schroder, koji je 22 sekunde prije kraja pogodio trojku.

Upravo je fantastični Schroder bio najefikasniji igrač Atlante sa 28 poena, a pratio ga je Hardaway sa 20. New York je sa 30 ubačenih poena predvodio Carmelo Anthony, dok je Derrick Rose dodao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti