Finci bolji i od Hrvatske

Kadetsko prvenstvo Evrope

Finci bolji i od Hrvatske

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Finske savladala je selekciju Hrvatske 84:75 u susretu grupe F Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Finci su prvi dio takmičenja završili ispred naše selekcije, te su s pobjedama nastavili i u drugoj fazi takmičenja, te ih samo čudo može odvojiti od plasmana među osam najboljih ekipa.

Odlično su ušli i u ovaj meč. Nakon prvih 10 minuta imali su 11 poena prednosti (23:12), da bi na poluvrijeme otišli sa plus 10, 45:35.

Nastavak međutim donosi nešto bolju igru Hrvatske. Uspjela su se vratiti u meč, u jednom trenutku su došli i do minus tri, ali snage za potpuni preokret Hrvati nisu imali.

Finska je do kraja utakmice igrala mnogo bolje, te je na kraju slavila pobjedu od devet razlike.

Finci su već izvjesno ostvarili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a do pobjede ih je danas vodio Elias Valtonen sa 23 poena, dok je Tuoma Antikanen dodao 21.

Kod Hrvatske Mateo Vidović je bio najefikasniji sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.