FMP prekinuo niz Zagreba
Nije pomogla odlična igra Mulaomerovića

Eurochallenge

FMP prekinuo niz Zagreba

U utakmicama drugog kola druge faze Eurochallenge cupa zapažen učinak su ostvarili naši košarkaši, bar što se tiče pojedinačnog učinka, a rezultatski nisu imali razloga za slavlje.

Najviše razloga za slavlje imao je Ernest Bremer, dok je najviše pažnje izazvao sudar Zagreba i FMP-a u Trnskom, a pobjedu su slavili gosti.

Ernest Bremer je bio odličan u pobjedi svog Krasnyeja nad Gottingenom (82:74). Naš reprezentativac je upisao 21 poen, 4 skoka i 3 asistencije. U drugoj utakmici ove grupe Ael Proteas je bio bolji od Eiffel Towersa sa 87:85.

U balkanskom derbiju FMP je upisao novu pobjedu i prekinuo niz Zagreba od šest uzastopnih pobjeda (83:78). Miroslav Raduljica je iskoristio prazninu pod košem Zagreba nastalu odlaskom Ante Tomića i ubacio 26 poena, dok je Damir Mulaomerović sa 23 poena bio prvo ime Zagreba.

Andrija Stipanović je upisao 5 poena, 4 skoka i 2 asistencije u porazu Liegea na gostovanju kod  Artlanda (86:78). Budućnost je poražena na gostovanju kod Scavolinija sa 90:77, a u porazu podgoričkog tima Nemanja Gordić je upisao 13 poena i 2 asistencije.

Aleksandar Radojević je ubacio dva poena u velikoj gostujućoj pobjedi Apoela nad Chalonom (84:78). Bivši igrač Bosne Lance Williams je postigao 13 poena u porazu Banvita kod Roannea rezultatom 76:53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.