Ginobili: Nikada nisam rekao da ću se penzionisati
Foto: EPA

Ginobiliju isto pitanje postavili 40 puta ove sezone

Ginobili: Nikada nisam rekao da ću se penzionisati

D. Rakanović

Bek San Antonio Spursa Manu Ginobili negirao je da će se penzionisati, bar u skorijoj budućnosti. 

Argentinac ima 39 godina i u San Antoniju nastupa već 15 godina, pa je lako pretpostaviti zašto se nagađa o datumu penzionisanja. 

"Nikada nisam rekao da ću se penzionisati. Postavili su mi ovo pitanje možda 40 puta ove sezone. Nikada nisam rekao da hoću ili neću. Jednostavno čekam i vidjeću šta će se dogoditi", rekao je Ginobili, prenosi San Antonio Express-News. 

Argentinac je tokom svoje karijere sa San Antoniom četiri puta osvojio prsten NBA lige. Dva puta je nastupao na All-staru, a također je bio najbolji šesti igrač NBA lige 2008. godine. 

Ginobili je prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 14 miliona dolara.  

Manu je naveo da će odluku o povlačenju donijeti na osnovu kako se osjeća na mentalnom planu, s obzirom da se tijelo fizički prilično dobro drži.

"Mislim da znam kako ću izgledati fizički. To se neće mnogo promijeniti", dodao je Ginobili.

On je na kraju dodao da neće dozvoliti da na njegovu odluku utiče eventualno ispadanje San Antonija ranije iz play-offa. "Neću da kažem da je nevažno, ali je veoma blizu. Pobjeđivanje neće promijeniti moju odluku o tome šta ću raditi u budućnosti", zaključio je Ginobili.

Ginobili ove sezone postiže prosječno 7.5 poena, 2,3 skokova i 2,7 asistencija. 

Spursi su osigurali drugo mjesto na Zapadu sa omjerom 61:20, a u prvom krugu doigravanja igraju protiv sedmoplasiranog Memphisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi