Golden State razbio Orlando, Curry nadmašio Stojakovića

NBA liga

Golden State razbio Orlando, Curry nadmašio Stojakovića

E. Škorić

Košarkaši Golden Statea slavili su u gostima kod Orlando Magica sa 118:98.

Warriorsi su u seriji pobjeda, a u gostima kod Orlanda ostvarili su sedmu u nizu i u zadnjih 12 utakmica imaju 11 pbjeda i jedan poraz i to nakon produžetka od Memphisa.

Počelo je bolje za goste, ali ubrzo su domaći preuzeli vodstvo, no kratko - kraj prve četvrtine pripao je gostima, koji su vodili 28:22.

U drugoj dionici  Orlando stiže do dvocifrene prednosti, a poluvrijeme je okončano rezultatom 50:50. Kao da su u nastavku viceprvaci NBA odlučili da riješe pitanje pobjednika, pa su do kraja treće imali 18 poena prednosti, a na kraju su slavili s okruglo 20 razlike, rezultatom 118:98.

Steph Curry je ubacio 27 poena uz šest asistencija u redovima Warriorsa, Thompson ej dodao 21 poen uz pet skokova, a Durant 15 poena uz 10 skokova i šets asistencija. U redovima Orlanad Payton je sa 23 poena i 10 asistencija bio daleko najbolji. 

Nakon ovog meča Curry je na 13. mjestu na vjenčnoj listi po broju pogođenih trojku, a na tom mjestu zamijenio je Peđu Stojakovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi