Gordić donio Budućnosti titulu prvaka Crne Gore

Sjajna partija bh. reprezentativca

Gordić donio Budućnosti titulu prvaka Crne Gore

D. Rakanović

Podgorička Budućnost osvojila je 11. titulu prvaka Crne Gore nakon što je u petoj utakmici pred svojim navijačima u neizvjesnoj završnici savladala Mornar sa 76:73.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić bio je junak pobjede u petoj utakmici pogodivši dva slobodna bacanja za 76:73 u posljednjim trenucima utakmice. Na drugoj strani Boris Bakić je promašio trojku za produžetak. 

Playmaker naše reprezentacije utakmicu je završio sa 26 poena (13/14 za 1pts, 2/5 za 2pts, 3/6 za 3pts), uz četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte za indeks korisnosti 36.  

U Budućnosti se još istakao Boris Savović sa 15 poena. 

U poraženoj ekipi Antiabia Waller, Octavius Ellis i Marko Mugoša ubacili su po 12 poena. 

Budućnost je u finalnoj seriji bila bolja od Mornara sa 3:2 i ostali su neprikosnoveni vladari Crne Gore, pošto su jedini tim koji je osvajao prvenstvo od osamostaljivanja Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi