Grci sa štitom ili na njemu
Mirza Teletović u karakterističnom prodoru

Euroliga, četvrtfinale

Grci sa štitom ili na njemu

Košarkaši Panathinaiokosa i Olympiacosa pokušaće večeras riješiti pitanje prolaska na finalni turnir Eurolige, protiv Siene Montepaschi i Reala.

Grčki sastavi vode sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji i za prolazaka na F4 potreban im je još samo jedan trijumf. No, parketi u Italiji i Španiji poznati su kao “vrući”, a kvalitet protivnika ide u prilog tvrdnji da će u oba duela o putniku u Berlin odlučivati majstorica.

Igra Siene dosta zavisi od Henryja Domrecanta koji u prva tri meča nije ni sjena igrača iz prvog i drugog dijela sezone.

TAU Ceramica, predvođena Mirzom Teletovićem na najboljem je putu da ponovi uspjeh iz prethodne dvije sezone. Ambicije ekipe iz Vitorije su porasle nakon breaka u prvoj utakmici u Kataloniji.
U ovom duelu je domaći sastav favorit i za razliku od prethodna dva duela moglo bi se lako dogoditi da se TAU pridruži CSKA u završnici.

Parovi
TAU Ceramica - Regal Barcelona (20.45 sati, 2:1), Real Madrid - Olympiacos (20.45, 1:2), Montepaschi Siena - Panathinaikos (20.45, 1:2).

Pogledajte i 5 najboljih poteza sa utakmice koje su igrane u utorak:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti