Grci savladali Poljsku za osminu finala Eurobasketa
Foto: EPA

Eurobasket, 5. kolo grupne faze

Grci savladali Poljsku za osminu finala Eurobasketa

Reprezentacija Grčke je uspjela savladati Poljsku u zadnjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Grci su u utakmici odigranoj u Helsinkiju u četvrtoj četvrtini razbili Poljsku za konačnih 95:77 i plasman u narednu fazu takmičenja.

Poljaci su, ipak, odlično otvorili susret, pa su u drugoj polovini prvog perioda nekoliko puta stizali do prednosti od osam poena razlike.

U drugi period se ušlo rezultatom 28:23 za Poljsku, ali Grci "dodaju gas" i vrlo brzo dolaze do preokreta, a prednost koju su stekli nakon nekoliko minuta igre u ovom dijelu utakmice nisu ispuštali do poluvremena, na koje se otišlo pri vodstvu Grka rezultatom 49:43.

U trećoj četvrtini se mogla gledati izjednačena borba, Poljaci su u nekoliko navrata uspijevali doći i do minimalne prednosti, ali Grci ipak u zadnji period ulaze s prednošću od tri poena.

A onda polovinom četvrte četvrtine Grci odlučuju riješiti ovaj meč, pa, prije svega odlično odbranon, i nekoliko sjajni napadačkih serija stižu do ubjedljivih 18 poena razlike i lagane pobjede.

Vrijedi napomenuti da je Grčka reprezentacija imala sjajan šuterski dan. Grci su, naime, na današnjoj  utakmici trojke šutirali 13/20, a najefikasniji u svojoj ekipi je bio Sloukas sa 26 poena, dok je Calathes dodao 24.

Kada je u pitanju Poljska, najraspoloženiji je bio Kulig koji je postigao 26 poena, Waczynski je dodao 17, a Koszarek je uspio ubaciti 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi