Ivković: Stanje nije sjajno

Problemi za Srbiju

Ivković: Stanje nije sjajno

Dan prije utakmice četvrtfinala protiv Rusije (četvrtak 20.00), a nakon zadnjeg treninga košarkaške selekcije Srbije, stanje u tom timu polako postaje sve složenije i složenije.

Prvi centar tima Nenad Krstić nije izdržao zadnji trening. Nakon utakmice protiv Turske, koja je za Srbiju bila odlučujuća za prolaz dalje, ovaj igrač je osjetio bol u kuku gdje je i zadobio jedan udarac u žaru borbe. Upravo ga je ta povreda i udaljila sa pola treninga.

Kada je u pitanju Aleksandar Rašić, on nije niti trenirao jer povreda leđa još uvijek nije sanirana. Upravo je ta povreda i bila razlog što ovaj igrač nije igrao zadnje dvije utakmice uz svoje suigrače.

"Stanje nije sjajno. Rašić nije ni pokušao trenirati i nisam siguran da se on može takmičarski uključiti u puni ritam utakmica. Krstić nije izdržao zadnji trening, jer je osjetio trnce u nozi sve do skočnog zgloba", rekao je za srbijanske medije selektor Dušan Ivković, te dodao.

"Naš cilj je bio da se plasiramo u četvrtfinale ovog šampionata. Ako dobijemo ovu utakmicu postigli bi smo uspjeh u potpunosti. Ovo Evropsko prvenstvo je mnogo jače u odnosu na prošlogodišnji šampionat svijeta u Turskoj. Zato bi ulazak u polufinale bio pravi podvig."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.