James Harden zasjenio sjajnu partiju Kevina Duranta

Rocketsi slavili u Golden Stateu

James Harden zasjenio sjajnu partiju Kevina Duranta

E. Škorić

U derbiju večeri sastali su se Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi, a spektakl se igrao dodatnih pet minuta. U produžetku je gostujući tim Rocketsa slavio sa 132:127.

Gosti su prvu četvrtinu odradili bolje, te su slavili sa 32:30, a na poluvremenu su imali pet poena prednosti.

Dosta neizvjesno bilo je u završnici meča, a James Harden je imao šut za pobjedu gostiju, no nije uspio pogoditi dvije sekunde prije kraja, pa je ostalo 113:113.

Harden je meč završio sa novim triple-doubleom. Ubacio je 29 poena uz 15 skokova i 13 asistencija, dok je Anderson dodao također 29 poena, a Gordon 23. Kevin Durant je na drugoj strani ubacio 39 poena uz 15 skokova i devet asistencija, Stephen Curry je imao učinak od 28, a Danny Green od 20 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Zaimljivo je bilo i u duelu Clevelanda i Los Angeles Clippersa, koji su kao gosti slavili sa 113:94. JJ Redick ubacio je 23 poena u trijumfu Clippersa, dok je Paul imao 16 poena i devet asistencija. Kyrie Irving je u timu Cavsa ubacio 28 poena, LeBron James i Kevin Love po 16.

U susretu Utaha i Miamija presudilo je pola koša na stranu gostiju (111:110). Dragić je ubacio 27 poena za Miami, dok je Hayward bio sjajan u timu Jazza sa 32 poena. S pola koša razlike slavio je i Memphis kod kuće protiv Orlando Magica (95:94). Marc Gasol je sa 25 poena predvodio oslabljene Grizzliese, Fournier je ubacio 25 na drugoj strani.

I još dodajmo da je Charlotte sa 97:87 bio bolji od Dallasa, a Milwaukee sa 111:93 u gostima nad Broolyn Netsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti