Jason Kapono novi član Sixersa

Jason Kapono novi član Sixersa

Jedina kanadaska ekipa u NBA, Toronto Raptors, poslala je Jasona Kapona u Philadelphiju u zamjenu za centra Reggie Evansa.

Raptorsi su bili odlučni u namjeri da oslobode nešto novca pod salary capom, kako bi otvorili prostor da naredne godine potpišu nekog od slobodnih agenata. Osim toga, bio im je potreban jedan dobar skakač u ekipi, a Evans je upravo takav profil košarkaša.

I Philadelphija s druge strane može biti zadovoljna tradeom. Dobili su vrsnog šutera, jednog od najboljih za tri poena u kompletnoj ligi. Kapono je u dva navrata bio pobjednik u All star takmičenju u šutiranju trojki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti