Jenkins: Dat ćemo svoj maksimum, pa šta bude

Košarkaš Zvezde pred duel sa CSKA

Jenkins: Dat ćemo svoj maksimum, pa šta bude

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde večeras će u okviru 22. kola Eurolige gostovati u Moskvi ekipi CSKA.

Beograđani u ovaj susret ulaze praktično desetkovani. Na veliku silu kao što su Moskovljani, crveno-bijeli će udariti bez ključnih imena.

Stefan Jović ostao je u prestonici Srbije kako bi sanirao povredu leđa koju vuče već nekoliko sedmica, dok je Nemanja Dangubić već duži period odsutan sa parketa.

Po svemu sudeći paklen ritam u posljednjih mjesec dana, uzeo je danak, pa tako sa terena sklonio nekoliko igrača sa spiska Dejana Radonjića.

Iako ulaze oslabljeni u ovaj susret, iz tabora beogradskog sastava vjeruju u povoljan ishod.

"Želimo dati svoj maksimum protiv najboljeg tima u Evropi, pa ćemo na kraju utakmice vidjeti da li je to bilo dovoljno. Svjesni smo da u meč ulazimo nakon dva poraza, ali tek je polovina sezone i ima još mnogo da se igra. Naravno da svi žele dobiti svaku utakmicu, ali realnost je potpuno drugačija. Zato je najbolje učiti iz svojih grešaka nakon poraza", zaključio je košarkaš Zvezde, Charles Jenkins.

Utakmica između CSKA i Crvene zvezde na programu je večeras od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi