Još jedan astronomski ugovor: Wallu 170 miliona dolara
Foto: EPA

John Wall produžio saradnju s Wizardsima

Još jedan astronomski ugovor: Wallu 170 miliona dolara

Jedan od najboljih playmakera NBA lige John Wall je sa svojim Washington Wizardsima produžio saradnju potpisavši novi četverogodišnji ugovor vrijedan čak 170 miliona dolara.

Wallov sadašnji ugovor s Wizardsima ističe 2019. godine, a on će prema njemu zaraditi 37 miliona dolara. Ugovor koji je sada potpisao počinje važiti od 2019. godine, a kada se sve sabere, John Wall će do 2023. godine zaraditi čak 207 miliona dolara.

Protekla sezona je bila najbolja u karijeri ovog sjajnog playmakera, pa je u toku iste bilježio u prosjeku 23.1 poen, 10.7 asistencija i 2 ukradene lopte po utakmici. On je, također, prošle sezone ostvario najbolji postotak šuta u karijeri, te je iz igre šutirao sa 45.1% uspješnosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi