Jusuf Nurkić propušta večerašnji meč

Nije dobio zeleno svjetlo

Jusuf Nurkić propušta večerašnji meč

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić propustit će prvu utakmkmicu pla-offa između njegove ekipe i Golden State Warriorsa.

Nurkić je 31. marta na meču protiv Houston Rocketsa zadobio frakturu fibule, a tadašnja procjena je bila da će on sa parketa odsustvovati dvije sedmice.

Ipak, Nurkić još uvijek nije spreman za igranje utakmice iako je počeo sa lakšim treninzima. Novinar Casey Holdahl, koji pomno prati dešavanja oko Trail Blazersa, poručio je preko Twittera da Nurkić večeras neće igrati, a on je sigurno osoba kojoj treba vjerovati kada su u pitanju ove informacije. Nurkić je bio jedan od najvažnijih košarkaša za Portland otkad je trejdovan iz Nuggetsa i od tada je imao prosjek od 15,2 poena i 10,4 skokova po meču. On će sigurno večeras mnogo nedostajati svojoj ekipi.

Podsjetimo, Golden State je veliki favorit u seriji protiv Portlanda, a prvi meč igra se večeras od 21.30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi