Kaun i Likhodey ne idu na EP

Rusi bez dva igrača u Litvaniju

Kaun i Likhodey ne idu na EP

Sasha Kaun i Valery Likhodey neće igrati za Rusiju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Kaun (1985, 211 cm), centar CSKA, otkazao je učešće zbog povrijede koja ga muči još oktobra kad je morao da pauzira tri mjeseca, a sad će morati na operaciju koja će ga odvojiti sa parketa u naredna četiri. Kaun je član Armejaca već tri godine, a najbolja sezona u Euroligi bila mu je 2009/2010 kad je u prosjeku postizao po 9.1 poen uz 4.6 skokova.

Likhodey je ovog ljeta prešao u Spartak, a prethodno je tri sezone proveo u Triumphu u čijem dresu je u prošlom prvenstvu imao prosjek od 13.4 poena i 5.2 skoka po meču uz procenat od 58,4% u šutu za dva poena. Rođen je 1986. i visok je 204 cm. On je bio prekobrojan na spisku, ali će još ostati izvjesno vrijeme sa ostalima sa tim da neće putovati na Kipar na nastavak priprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.