Kristaps Porzingis je nevjerovatan igrač

Saigrači oduševljeni nakon dva sjajna poteza

Kristaps Porzingis je nevjerovatan igrač

Latvijski košarkaš Kristaps Porzingis igra nestvarno na početku nove NBA sezone.

Ovaj košarkaš je u NBA ligu stigao na ljeto 2015. godine kada su ga New York Knicksi birali kao 4. pik prve runde Drafta. 

U svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi svijeta igrao je sjajno te je izabran u najbolju Rookie petorku, a naredne sezone je dodatno popravio statistiku i imao je nešto više od 18 poena po meču. 

Nakon što je odigrao veoma dobar Eurobasket Pozingis je ušao sjajno i u novu NBA sezonu i za sada u prosjeku postiže čak 28 poena po meču. 

Na sinoćnjoj utakmici protiv Phoenix Sunsa Porzingis je upisao čak 37 poena uz sedam skokova. Ipak, u centru pažnje su njegova dva poteza sredinom četvrte dionice kada je prvo blokirao Kacksona, a potom zakucao i digao publiku na noge. 

Pogledajte i sami:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi