Lakersi i Rocketsi sigurni
Kobe je već ušao u formu

NBA predsezona

Lakersi i Rocketsi sigurni

NBA klubovi nastavili su s odigravanjem pripremnih utakmica širom Amerike. Ako je suditi prema rezultatima predsezone, ni ove sezone neće se puno promijeniti situacija kada je borba za NBA prsten u pitanju. Lakersi igraju vrlo dobro, Houston se polako zagrijaje, a Orlando i Detroit su već uhvatili pravu formu, dok se Jamesovi Cavsi još uvijek očekuju da prorade.

Lakersi su u utakmici koja je igrana u Las Vegasu bili bolji od svog kalifornijskog rivala Sacramento Kingsa rezultatom 98:92, a vrlo lako su mogli izgubiti. Lakersi su na kraju treće četvrtine imali prednost 85:63, ali su Kingsi odličnom odbranom stigli do 95:92 samo 1:48 do kraja utakmice, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Ovo je Kingsima bio treći poraz u predsezoni u isto toliko utakmica.

Andrew Bynum je postigao 24 poena, od čega 20 u prvoj četvrtini, dok je Kobe Bryant odigrao vrlo dobar meč u kojem je ubacio 18 poena, imao 4 asistencije, 4 skoka i 4 ukradene lopte. Jason Thompson je predvodio Kingse sa 19 poena i 14 skokova, dok je Spencer Hawes dodao 18 poena i 9 skokova. Dvojica novaka u Kingsima rookoie Tyreke Evans i Andres Noccioni postigli su po 13 poena.

Utah je bila bolja od Portlanda rezultatom 99:96, a sve oči javnosti ponovo su bile uprte u mladog rookija Jazzera Erica Maynora. Iako Maynor još uvijek nije na nivou koji se od njega očekuje, mora se priznati da iz utakmice u utakmicu pokazuje sve veći napredak. Sinoć je ostvario 14 poena i 5 asistencija.



Najbolji u redovima Jazzera bio je Mehmet Okur sa 15 poena, Derron Williams je ubacio 10 poena i podijelio 7 asistencija, dok je u skoku bio vrlo dobar, imao je 7 skokova. Brewer i Matthews su ubacili po 12 poena, a Goran Suton je za šest minuta na parketu ubacio 2 poena.  Steve Blake je sa 19 poena predvodio Blazerse, a Andre Miller i Jerryd Bayless su ubacili po 13 poena.

U utakmici s najviše poena Houston je u Torontu bio bolji od domaćih Raptorsa sa 124:112. Shane Battier je sa 26 poena predvodio Rocketse, a odličan je bio i Trevor Ariza koji je dodao 18. Bivši Raptor, a sada Rocket, Pops Mensah-Bonsu imao je 17 poena. Luis Scola zbog povrede nije igrao.

Andrea Bargnani je sa 16 poena predvodio Raptorse, a Chris Bosh je postigao 13. Rookie DeMar DeRozan je postigao 11 poena, dok je Amir Johnson ostvario solidnih 10 poena i 7 skokova. Hedayet Turkoglu koji je u srijedu debitirao za Raptorse sinoć je postigao 9 poena.

Rezultati:

Toronto – Houston 112:124
Dallas – Detroit 113:88
Miami – New Orleans 97:81
Utah – Portland 99:96
LA Lakers – Sacramento 98:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.