Lakersi konačno pravi

Cleveland i Boston u drugom krugu

Lakersi konačno pravi

Nakon sinoćnjih utakmica dobili smo još dva učesnika drugog kruga doigravanja, oba na Istoku (Cleveland i Boston), Dallas se spasio protiv Spursa, dok su Lakersi konačno bili pravi protiv Thundera.

Lakersi su nakon dva uzastopna poraza u Oklahoma Cityju konačno odigrali utakmicu koja može dobiti prolaznu ocjenu. U Staples Centru su aktuelni NBA prvaci sa ubjedljivih 111:87 slavili protiv Thundera i poveli sa 3-2 u seriji. Nakon dvije utakmice u kojima su bili potpuno nadskakani, centri Lakersa su sinoć odigrali skoro perfektno.

Pau Gasol je upisao 25 poena i 11 skokova, Andrew Bynum je dodao 21 poen i 11 skokova, a Lamar Odom 7 poena i 8 skokova. Odbrana Lakersa je napravila veliki posao zaustavivši Kevina Duranta i Russella Westbrooka na samo 17, odnosno 15 poena. Kobe nije mnogo igrao zbog povrede prsta, a upisao je 13 poena i 7 asistencija uz mnogo bolji šut iz igre (4/9) nego na prethodnim utakmicama.



Iako je imao malu povredu koljena, a protiv sebe i odlične bekove Chicaga, LeBron James je zamalo ostao bez novog triple-double učinka. James je sa 19 poena, 10 skokova i 9 asistencija predvodio Cavse do pobjede (96:94) nad Chicagom i prolaska u drugi krug doigravanja gdje ih čeka Boston. Cavsi su seriju riješili u svoju korist sa 4-1.

Pored Jamesa u redovima Clevelanda su vrlo dobre partije odigrali Antawn Jamison, koji je ubacio 25 poena, Shaquille O'Neal je dodao 14, a Delonte West 16. Chicago, kojeg je vjerovatno posljednji put s klupe vodio Vinny Del Negro, po broju poena predvodili su Derrick Rose (31) i Luol Deng (26).



Protivnik Clevelanda u drugom krugu doigravanja bići Boston, koji je sa 4-1 u seriji izbacio Miami. U sinoćnjoj utakmici u TD Gardenu Boston je slavio sa 96:86 i dao slobodno ljeto Dwayneu Wadeu, koji bi lako mogao napustiti Miami s obzirom da je u junu slobodan igrač.


Ray Allen je odigrao još jednu dobru utakmicu, ubacio je 24 poena, od čega pet trica u drugom poluvremenu. Paul Pierce je također imao dobru večer (21 poen), a Rajon Rondo je upisao 16 poena, 12 skokova i 8 asistencija. Dwayne Wade je kod Heata ubacio 31 poen, ali sam protiv iskusnih i odličnih Celticsa jednostavno nije mogao ništa.



Dallas je konačno odigrao jednu dobru utakmicu. Nakon dva poraza u San Antoniju Rick Carlislie je odlučio priliku za igru dati Brendanu Haywoodu, koji je zaigrao prvi put od dolska u petorci, dok je više vremena dobio i Caron Butler. To se isplatilo. U velikoj pobjedi Dallasa (103:81), Butler je upisao rekord karijere (31 poen, 11 skokova), dok je Haywood dodao 8 poena i 8 skokova.

U redovima Spursa jedini prolaznu ocjenu može dobiti Tony Parker, koji je ubacio 18 poena, a Tim Duncan je dodao samo 11, a Manu Ginobili samo 8. Dallas se uspio spasiti ispadanja i smanjio je seriju na 3-2, ali šesta utakmica se igra u San Antoniju i trebaće im mnogo sreće da izbjegnu ispadanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.