Lakersi nakon dva produžetka savladali Bullse
Foto: ESPN

Pobjeda Lakersa, sjajni Hill

Lakersi nakon dva produžetka savladali Bullse

M. Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su večeras u Staples Centru ekipu Chicago Bullsa nakon dva produžetka rezultatom 123:118.

Početak utakmice je potpuno pripao Lakersima. Sjajnim šutem iz vana su stvarali prednost koja je nakon prve dionice iznosima devet poena, 28:19.

Nastavili su Lakersi sa odličnom igrom u drugoj dionici. Prednost je većim dijelom drugog perioda bila dvocifrena, da bi na poluvrijeme domaći košarkaši otišli sa 11 poena prednosti, 59:48.

Početkom treće dionice bilo je i 15 razlike za Lakerse. Međutim, do kraja ovog dijela igre probuđeni Bullsi smanjuju zaostatak, te se u posljednju četvrtinu ušlo samo sa plus četiri u korist domaći košarkaša, 80:76.

Iako su Lakersi vodili i tijekom cijele posljednje četvrtine nisu uspjeli da stignu do pobjede u regularnom dijelu susreta. Pau Gasol je na 11 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje rezultata 98:98, Jordan Hill promašuje šut za pobjedu, te susret odlazi u produžetke.

Sedam uzastopno promašenih šuteva su koštali Lakerse. Bullsi su otišli na plus pet, ali se ni Lakersi nisu predali. Jordan Hill je na 16 sekundi do kraja šutem sa distance pogodio za 106:106, Rose je promašio šut za pobjedu, te se ušlo u novi produžetak.

Novih pet minuta donijelo je bolju igru Lakersa. Ellington, Clarkson i Hill su prelomili meč, te su Lakersi slavili pobjedu u ovom susretu.

Fantastični Jordan Hill predvodio je Lakerse sa 26 poena i 12 skokova, Wayne  Ellington je dodao 23, dok je kod Bullsa Jimmy Butler ubacio 35 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.