Legendarni Alvertis na klupi Zelenih iz Atine
FOTO: EPA

Promjena na klupi Panathinaikosa

Legendarni Alvertis na klupi Zelenih iz Atine

Panathinaikos vjerovatno nema veće legende u svojim redovima od Fragiskosa Alvertisa, čovjeka koji je u dresu Zelenih iz Atine proveo punih 19 godina. 

Karijeru je počeo 1990. godine, a završio 2009., a nosio je dres samo jednog kluba. Sa Panathinaikosom je osvojio sve što se može osvojiti, a devet puta je bio All-Star. Pet puta je sa Panathinaikosom osvojio Euroligu, a prvak Grčke bio je 11 puta.

Alvertis će od danas biti i trener najtrofejnijeg grčkog kluba. Nikada nije napustio Panthinaikos, a nakon što je završio igračku karijeru radio je kao menadžer u klubu. Na klupi Zelenih zamijenio je Argirisa Pedulakisa, a debi će imati u petak protiv Anadolu Efesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.