Llullova simultanka u Bambergu

Real slavio

Llullova simultanka u Bambergu

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida pobijedli su u gostima Bamberg sa 91:89 u 19. kolu Eurolige.

Real je 4:0 serijom otvorio meč, ali je Bamberg u nekoliko navrata tokom prve četvrtine imao vodstvo. Ipak, Madriđani na kraju prvih 10 minuta vode 25:21. U drugoj četvrtini Real je imao i dvocifrenu prednost, ali je bilo 'samo' četiri razlike na kraju prvih 20 minuta (51:47).

Dosta neivzjestan meč nastavljen je i u drugom dijelu. Real je uglavnom vodio, no uvijek bi to bilo poen, dva ili tri prednosti.

U zadnjih 10 minuta Bamberg je vodio, pa Real, pa opet Bamberg, a na kraju se ušlo u dosta neizvjesnu završnicu. Kod rezultata 84:82 za goste, Llull je pogodio nevjerovatnu trojku, ali tu je tek počela drama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Faulirali su i jedni i drugi, bili precizni sa linije slobodnih bacanja, a na kraju Llull u samoj završnici nakon prodora poentira za trijumf Reala.

Llull je na kraju ubacio 26 poena, a Carroll 24, dok ih je 16 dodao Ayon. Causeur je ubacio 14 na drugoj strani, Miller 13, Theis 12, Melli i Radošević po 11 poena. Realu je ovo bila 14. pobjeda, a Bambergu 12. poraz. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi