Maccabi iznenadio Khimki u Mosvki
Foto: EPA

Trijumf tima iz Tel Aviva

Maccabi iznenadio Khimki u Mosvki

M. Šljivak

Košarkaši Maccabija pobijedili su večeras u Moskvi ekipu Khimkija 77:69 u susretu 8. kola Eurolige.

Maccabi je odlično otvorio meč. Dominirali su tokom prve dionice, imali su i dvocifrenu razliku u nekoliko  navrata, a nakon deset minuta igre imali su devet poena prednosti, 19:28.

Ponos Izraela je vodio i tokom kompletne druge četvrtine. Khimki je konstantno bio blizu, ali nisu uspijevali da dođu do eventualnog preokreta. Ipak, prednost su do poluvrmena smanjili na minus tri, 39:42.

Ruski tim je u trećoj dionici uspio da dođe do vodsta. Imali su u jednom trenutku četiri poena prednosti (50:46), ali su zatim potpuno stali, a Maccabi je igrao zaista odlično, te je u posljednju dionicu ušao sa sedam poena prednosti, 55:62.

Gosti iz Tel Aviva su čuvali prednost u posljednjoj dionici. Imao je domaći tim šansu da dođe do preokreta, ali jednostavno danas nisu igrali na visokom nivou. Promašivali su otvorene šuteve i na kraju je Macccabi  stigao do iznenađujuće pobjede, pete u sezoni.

Oba tima sada imaju omjer od pet pobjeda i tri poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pierre Jackson sa 19 poena, Michael Roll je dodao 15, dok je kod Khimkija Alexey Shev ubacio 21, ali uz čak sedam izgubljenih lopti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji igrač u domaćem sastavu bio je Thomas Robinson sa 17 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi