Maljković: Perasović je odličan trener
Maljković posebno žali za Kukočem

Legendarni trener Jugoplastike o bivšim pulenima

Maljković: Perasović je odličan trener

Legendarni trener Božidar Maljković rekao je kako će Velimir Perasović vrlo brzo postati jedan od najboljih evropskih trenera. Tvorac slavne generacije Jugoplastike koja je osvojila tri naslova prvaka Evrope kaže da mu je žao što se Toni Kukoč nije zadržao u košarci nakon završetka igračke karijere.

Perasović je pokazao da Božo Maljković ne govori u prazno odvevši Cibonu u Top 16 fatz Eurolige iako je imao mnogo problema s povredama igrača i kašnjenjem plata.

"Perasović  ide stopama Duška Ivanovića. Jedina razlika je u tome što je Ivanović ranije završio igračku karijeru i ranije postao trener. Međutim, vjerujem u Perasovića. Ako nastavi sa edukacijom i napredovanjem biće među najboljim evropskim trenerima“, kaže Maljković.

Iz bekovske linije slavne generacije Jugoplastike u trenerske vode prešli su Ivanović, Pavičević, Sretenović, a sada i Perasović o kome Maljković ima samo riječi hvale. U to se kaže uvjerio prije nekoliko sezona kada ga je naslijedio na klupi Tau Ceramice.

"Ekipa mu je tada pala na fizičkom planu jer nije prošla kompletne pripreme. To je i bio razlog što se razišao sa klubom. Međutim, kada sam ga zemijenio ništa nisam mijenjao u koncepciji igre. Ni jednu jedinu napadačku akciju ili defanzivnu postavku. Bukvalno ništa. Sve što je napravio bilo je odlično“.

Cijela jedna generacija Jugoplastike nastavila je raditi u košarci i nakon završetka igračke karijere. Od 27 igrača koliko ih je Maljković trenirao u košarci danas nisu samo Kukoč, Sobin i Lovrić.

"Cijela ta generacija je bila izuzetno posvećena košarci. Niko nije sretniji od mene što je većina njih nastavila da se bavi treneskim poslom. I zato sam im uvijek na raspolaganju i ako neko ima potrebu uvijek može da me nazove i pita za savjet. Mnogi to i koriste“ , kaže Maljković.

Maljković kaže kako n emože prežaliti što u košarci nije nastavio raditi nosilac igre slavne Jugoplastike Toni Kukoč. Maljković tvrdi kako bi Toni napravio veliku trenersku karijeru, jer košarku im au malom prstu I razumije je bolje od bilo koga.

"Nedavno smo u Madridu zajedno gledali utakmicu. Sve što sam pomislio u pojedinim trenucima da bih promijenio, on je to predvidio. Toni sjajno razumije košarku, ali je mnogo bogat i previše umoran. Isuviše mnogo je patio tokom igračke karijere, pa nije želio da mu se to ponovi i kao treneru. I zato neka igra golf i uživa. Zaslužio je“, rekao je srbijanskim medijima veliki Božidar Maljković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.