Marbury: Olimpijada? Najgorih 38 dana u životu
Foto: EPA

Američki košarkaš o Olimpijadi i treneru Brownu

Marbury: Olimpijada? Najgorih 38 dana u životu

Samo učestvovanje na Olimpijskim igrama je ostvarenje sna za većinu sportista, međutim za nekadašnju NBA zvijezdu, Stephona Marburyja, Olimpijada je predstavljala pravi pakao.

Marbury je bio dijelom američke košarkaške reprezentacije na Olimpijadi u Atini 2004. godine, a njemu će nastup na ovom takmičenju ostati u lošem sjećanju, ponajviše, zbog tadašnjeg trenera SAD-a Larryja Browna.

Amerikanci u Atini nisu uspjeli doći do zlatne medalje, već su se morali zadovoljiti trećim mjestom, a vrijeme provedeno u Grčkoj Marbury je za magazin Complex opisao kao "najgorih 38 dana u životu".

Sve je počelo kada je trener Brown pitao igrače koji su njihovi ciljevi na Olimpijadi, a kada je došao red na Marburyja da odgovori na ovo pitanje, treneru Brownu se nije svidjelo ono što je čuo.

"Kada je došao do mene, sve što se trebalo reći je već bilo rečeno. Zato sam ja rekao, 'ne zaboravimo se i malo zabaviti', na šta je on odgovorio: 'Čujte vi njega, govori o zabavljanju", prisjetio se nekada sjajni košarkaš.

Problemi Stephona Marburyja sa Borwnom su se nastavili i kada je, godinu dana kasnije, saznao da će on biti novi trener New York Knicksa, ekipe za koju je tada nastupao.

"Bilo je nepodnošljivo. Niko nije želio igrati za njega. Atmosfera je bila užasna. Ali to je bila okolina kakvu je on želio. Patnja", dodao je Marbury.

Stephon Marbury je u svojoj NBA karijeri nastupao za Minnesota Timberwolvese, New Jersey Netse, Phoenix Sunse, New York Knickse i Boston Celticse. Odlični playmaker 2010. godine odlazi u Kinu gdje postaje jedna od najvećih sportskih zvijezda u historiji ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi