Miami deklasirao Charlotte i plasirao se u polufinale Istoka
Foto: NBA

Ubjedljiva pobjeda Heata

Miami deklasirao Charlotte i plasirao se u polufinale Istoka

Košarkaši Miamija plasirali su se u polufinale istočne konferencije pošto su večeras u odlučujućoj sedmoj utakmici pobijedili ekipu Charlottea. Heat je bio ubjedljiv u American Airlines Areni te je slavio rezultatom 106:73.

Miami je bio dosta konkretniji u prvom poluvremenu te je u ovom periodu igre stekao 12 poena prednosti (54:42). Prednjačio je plejmeker domaćih Goran Dragić koji je ubacio čak 17 koševa.

Gosti su nastavili sa lošom igrom i u trećoj dionici. Hornetse nije služio šut iz igre, a razlog tome ležao je i u sjajnoj odbrani domaćina. Miami je tokom treće četvrtine protivnika sveo na samo 11 poena, pa je u posljednji period ušao pri rezultatu 83:53.

Iskusno je odigrao domaćin u četvrtoj dionici te je na taj način došao do više nego ubjedljive pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe Istoka.

Goran Dragić predvodio je pobjednički sastav sa 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Frank Kaminsky sa 12 koševa i 6 uhvaćenih lopti. Napomenimo i to da je najbolji igrač Charlottea Kemba Walker potpuno podbacio u majstorici, pa je susret okončao sa samo devet poena, i to uz očajan procenat šuta (3/16).

U narednoj rundi takmičenja Miami će igrati protiv pobjednika duela Toronto - Indiana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi