Miami slavio u Bostonu, poraz Lakersa u New Yorku
Foto: ESPN

NBA liga

Miami slavio u Bostonu, poraz Lakersa u New Yorku

E. Škorić

Košarkaši Miamija i New York Knicksa upisali su pobjede u nedjelju navečer.

Knicksi su na svom parketu bili bolji od Los Angeles Lakersa sa 92:80. Od početka do kraja utakmice su domaći košarkaši bili bolji, a prvu četvrtinu su dobili s 32:19.

Na poluvremenu su Knicksi imali osam poena prednosti (47:39). Do kraja se više Lakersi nisu uspjeli vratiti, a u pojedinim trenucima je domaća momčad vodila i po 21 razlike.

Carmelo Anthony je ubacio 31 poen uz osam skokova i dvije asistencije. Na drugoj strani Carlos Boozer je ubacio 19, koliko i Jordan Clarckson.

Miami je u Bostonu bio uvjerljiv protiv Celticsa (83:75). Celticsi su igrali dobru košarku jedino u trećoj četvrtini, ali tih 28:17 nije bilo dovoljno obzirom da su u preostale tri bili očajni.

Hassan Whiteside je ubacio 20 poena uz devet skokova. Chris Bosh je ubacio 18 poena, a na drugoj strani Tyler Zeller je ubacio 17, koliko je ubacio i Avery Bradley. 

Miami je na omjeru 21-26 i za sada drži sedmu poziciju (prvih osam ide u play-off), dok je Boston 11. na Istoku s omjerom 16-30. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.