Milano namučio CSKA, Dončić briljirao u pobjedi Reala
Foto: EPA

Euroliga, 1. kolo

Milano namučio CSKA, Dončić briljirao u pobjedi Reala

Odigrane su i prve dvije utakmice novog izdanja Eurolige. Real Madrid je u gostima bio bolji od Anadolu Efesa rezultatom 74:88, dok je CSKA u drugom poluvremenu slomila otpor Milana i slavila rezultatom 93:84.

Real Madrid je sigurnom pobjedom otvorio novu sezonu Eurolige. Kraljevi su tako od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam i već u prvoj četvrtini stigli do značajne prednosti. Prvi period je završen rezultatom 19:28 u korist gostiju, a iako je Efes u drugoj četvrtini zaigrao nešto bolje, na poluvrijeme se otišlo prednošću Reala od devet poena.

Nastavio je Efes dobru igru i nakon odmora, ali se domaćini nisu uspijevali potpuno vratiti u susret, pa je Real Madrid u posljednoj četvrtini ponovo "dodao gas" i slavio ubjedjivu pobjedu rezultatom 74:88.

Kada je u pitanju ekipa Real Madrida briljirao je mladi Luka Dončić sa 27 ubačenih poena uz sjajne procente šuta. Ayon je dodao 16, dok je Anthony Randolph ubacio 12 poena.

U ekipi Efesa je najefikasniji bio Errick McCollum sa 26 ubačenih poena, dok su Ricky Ledo i Bryant Dunston dodali po 17.

Kada je u pitanju susret CSKA Moskve i Milana, gosti su uspjeli iznenaditi Moskovljane na samom početku susreta i na kraju prve četvrtine povesti sa čak 14 poena razlike. Zadržao je Milano visoku prednost i na poluvremenu, ali CSKA u trećoj četvrtini pravi nekoliko sjajnih serija i anulira prednost gostiju. U zadnjoj dionici Moskovljani nastavljaju sa odličnom igrom, sve polazi za rukom domaćinima, a Milano se muči sa realizacijom. U samom finišu utakmice CSKA uspjeva doći i do nešto uvjerljivije prednosti i, u konačnici, pobjede rezultatom 93:84.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ruskoj ekipi najefikasniji je bio Cory Higgins koji je ubacio 21 poen. Sergio Rodriguez je dodao 20, dok je odličan bio i Nando De Colo sa 19 ubačenih poena.

Kada je u pitanju Anadolu Efes najraspoloženiji je bio Andrew Goudelock koji je postigao 17 poena, Vladimir Micov je postigao 16, a Arturas Gudaitis poen manje.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti