Minnesota raskinula ugovor sa Pekovićem

Kraj karijere?

Minnesota raskinula ugovor sa Pekovićem

Crnogorski košarkaš Nikola Peković više nije član ekipe Minnesota Timberwolves.

Kako je bilo i za očekivati, ovaj NBA tim se zahvalio Pekoviću na saradnji i to nakon sedam sezona. Nikola je imao još jednu godinu ugora, ali su Timberwolvsi raskinuli saradnju i, prema pisanju američkih medija, isplatili ovom centru oko 11,8 miliona eura. 

Podsjetimo, Peković je zbog povrede Ahilove tetive propustio kompletnu prošlu sezonu, a i prije toga je imao velikih problema sa povredama. 

Ovaj raskid ugovora vjerovatno znači i završetak karijere za crnogorskog centra, jer je i ranije govorio kako uopšte više ne može ni trčati bez bolova. Podsjetimo, Peković je u NBA ligi odigrao 271 utakmicu te je prosječno bilježio 12,6 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi